RTV Rijnstreek - Nieuws

WAGENINGEN - Om het winkelend publiek meer ruimte te geven om zich aan de 1,5 meter afstand te houden, hebben gemeente en binnenstadsmanager Robert Frijlink aan de rand van het centrum van Wageningen op verschillende locaties de komende 6 weken extra fietsparkeerplekken gemaakt. Vooral op zaterdagen is het druk met consumenten met de fiets aan de hand en geparkeerde fietsen in de Hoogstraat. Ook op de Markt komen er extra fietsparkeervakken. Zet daar je fiets neer en ga dan verder de Hoogstaat in om je inkopen te doen.

Veel mensen komen op de fiets naar de binnenstad, alleen worden fietsen vaak in de winkelstraten geparkeerd waardoor er minder ruimte is voor het winkelend publiek om goed afstand van elkaar te houden. Er zijn nu voor ongeveer 1000 extra fietsparkeerplekken gemaakt bij de Serre en op de markt waardoor de winkelstraten zoveel mogelijk fietsvrij worden.

Vanaf donderdag 16 juli worden borden aan de ingangswegen van Wageningen geplaatst om fietsers te wijzen op de fietsparkeerplekken. Door raamposters in de winkels wordt de consument er op gewezen dat om de 1,5 meter te waarborgen, fietsen in de Hoogstraat niet wenselijk zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl