RTV Rijnstreek - Nieuws

WAGENINGEN - Jan Groenendijk, de kopman van de Wageningse ereklasser WSDV, sloot het Nederlands kampioenschap rapid online af met een tweede plaats. In drie dagen tijd moesten negen partijen worden afgewerkt. De tien spelers speelden vanuit huis en gaven via de computer hun zetten af. De arbiter keek via Teamviewer en een webcam mee om vals spelen te voorkomen.

Jan Groenendijk en Martijn van IJzendoorn eindigden met elf punten samen op de tweede plaats. Ook hun SB-punten waren precies gelijk waarna het beste resultaat tegen de hoogst geklasseerde tegenstander de doorslag gaf, dit was in het voordeel van Jan Groenendijk.

Groenendijk, die rapid niet als zijn favoriete speeltempo beschouwt, won drie partijen. Zijn zege op vijfvoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen kwam ietwat fortuinlijk tot stand. Hekkensluiter Jos Stokkel werd in het middenspel compleet van het bord geblazen. Uiterst kostbaar was de winstpartij tegen de nummer vier, Wouter Sipma, die in het eindspel onder de druk bezweek. Groenendijk speelde vijf keer remise. Hij verloor alleen van de wisselvallige Ron Heusdens die in een principiële partij het gelijk aan zijn zijde kreeg.

De Nijmeegse student natuur- en sterrenkunde zet zijn zinnen nu op het EK komend najaar in Turkije en wat later op het NK in Kraggenburg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel