Nacht van de Nacht op 30 oktober - RTV Rijnstreek
Ankeiler: In de Nacht van de Nacht op 30 oktober staat de Wageningse Eng in het teken van beleven van het donker. In het donker is alles spannender en neem je de omgeving op een andere manier waar.

- In de Nacht van de Nacht op 30 oktober staat de Wageningse Eng in het teken van beleven van het donker. In het donker is alles spannender en neem je de omgeving op een andere manier waar. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting.

Op de Eng kun je, in de Nacht van de Nacht, deelnemen aan een duistere wandeling samen met een natuurgids. Op markante plekken wordt stilgehouden voor een verhaal. Start is om 19.30 uur bij Dolderstraat 88 in Wageningen (voormalig korfbalveld). De wandeling duurt tot ongeveer 21.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via wageningseeng@gmail.com.

De Wageningse Eng

De Wageningse Eng is een bijzonder gebied aan de rand van Wageningen en op de westflank van de Veluwse stuwwal. De Eng kenmerkt zich door een glooiend landschap, waardevolle cultuurhistorische elementen en een diversiteit aan gebruikers die genieten van de vele natuur- en landschapskwaliteiten van de Eng. Natuurgids Wim Braakhekke neemt deelnemers mee over de Eng en vertelt onderweg onder meer over de ontstaans- en gebruiksgeschiedenis van de Eng. Zorg voor stevig schoeisel en kleding passend bij het weer. De wandeling gaat door bij tenminste 5 aanmeldingen. Het maximum aantal deelnemers is 15.

Stichting Wageningse Eng

De wandeling is een initiatief van de Stichting Wageningse Eng (SWE). De Stichting zet zich in voor die rijkdom en diversiteit aan waarden en functies van de Eng. De stichting streeft ernaar om in overleg met de gemeente Wageningen, de gebruikers, eigenaren en bewoners een duurzaam beheer en een duurzame ontwikkeling te bevorderen.

šŸ’¬ WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel