Ona'53 vrouwen 1 wint topper tegen RVW - RTV Rijnstreek
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Gert van de Weerd
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Foto: Gert van de Weerd
Ankeiler: Afgelopen zondag speelde de vrouwen 1 van Ona'53 tegen RVW uit Renkum. Dit team stond tot vandaag ongeslagen bovenaan in de competitie. Bij winst zouden wij deze plek kunnen overnemen.

- Afgelopen zondag speelde de vrouwen 1 van Ona'53 tegen RVW uit Renkum. Dit team stond tot vandaag ongeslagen bovenaan in de competitie. Bij winst zouden wij deze plek kunnen overnemen. De spanning was de afgelopen week al voelbaar op de training.

Met Elise van Beek op doel als vervanger voor Janiek van de Rijdt speelde vrouwen 1 een prima wedstrijd. Maar de aanval van Ona'53 lukte het niet om te scoren. Maar dat lukte RVW wel, 1-0 achter.

Maar bij één van de spaarzame uitvallen kreeg Lotte Myrthe ter Huerne de bal ongelukkig tegen haar arm. De scheidsrechter zag hier een strafschop in. Maar RVW had niet gerekend op de keepers kwaliteiten van Elise van Beek, want met een prachtige duik en redding hield ze de bal tegen!

Klik hier om de video van de strafshop te zien.

Kort voor rust krijgt vrouwen 1 dan eindelijk de beloning voor het goede spel en was het Noor Holleman die na een mooie aanval koelbloedig scoorde. De 1-1 was tevens de ruststand.

De tweede helft ging RVW feller spelen, wat een aantal speelsters ook aan den lijve ondervonden. Maar ondanks die tactiek lieten de dames zich niet gek maken en was het Heleen Aalderink die de 1-2 maakte. Niet veel later schiet Marleen Lubberdink de 1-3 op het scorebord. Door een makkelijk gegeven vrije trap voor RVW werd het 2-3.

Conditioneel was Ona beter en waren het Laura Savonije en Eva Sarolea die de score uitbouwen naar 2-5. Door de 3 punten neemt Ona'53 de koppositie over van RVW.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel