Oud-voetballer Frits van der Klift overleden - RTV Rijnstreek
Ankeiler: Afgelopen zondag is voormalige verdediger van FC Wageningen Frits van der Klift op 73-jarige leeftijd overleden. Op 1 oktober 1967 maakte hij zijn debuut in het 1e van WVV Wageningen.

- Afgelopen zondag is voormalige verdediger van FC Wageningen Frits van der Klift op 73-jarige leeftijd overleden. Op 1 oktober 1967 maakte hij zijn debuut in het 1e van WVV Wageningen. Dat seizoen kreeg Frits een contract aangeboden en sinds die tijd heeft Frits onafgebroken in het eerste van WVV Wageningen gespeeld.

De laatste wens van Frits is om een donatie te geven aan de Stichting Ambulance Wens in plaats van bloemen. Klik hier om te doneren..

Zijn voetbalcarrière

Van seizoen 1972-1973 tot en met seizoen 1976-1977 voetbalde Frits bij HVC, de club uit Amersfoort die in 1973 door ging als SC Amersfoort. Door Ton van de Weerd van WVV Wageningen werd Frits weer naar WVV Wageningen teruggehaald. Frits was dolblij dat hij weer voor WVV Wageningen uit kon komen, mede gezien het feit dat het niveau bij SC Amersfoort terug begon te lopen. Onder trainer Frans Körver kwam Frits weer in de achterhoede terecht. De jaren daarna waren zeer succesvol voor zowel Frist zelf als voor WVV Wageningen, want vanaf 1 juli 1978 werd de betaalde tak van WVV Wageningen ondergebracht in een aparte stichting onder de naam FC Wageningen.

Aan het einde van het seizoen 1980-1981, het eredivisieseizoen, zou Frits bij FC Wageningen stoppen en verder gaan als amateur bij de Veenendaalse voetbalvereniging GVVV. Frits werd overgehaald om, mede door zijn routine, nog een seizoen bij FC Wageningen te blijven voetballen. Na dat seizoen maakte Frits in de zomer van 1982 alsnog zijn overstap naar GVVV, alwaar hij zijn voetbalcarrière beëindigde.

Behoud van het Stadion

Nadat FC Wageningen in 1992 failliet ging Frits zich inzetten voor het behoud van ons stadion. Samen met o.a. Cees Quint, Bert van Geffen en enkele anderen begon hij de zgn. dinsdagochtendgroep. Deze dinsdagochtendgroep is in de loop der jaren uitgegroeid van zo’n 4 à 5 man tot gemiddeld nu zo’n 25 man/vrouw. Wanneer Frits jarig was (in januari) trakteerde hij steevast op vis (keuze uit kibbeling, zoute haring, lekkerbekje) en dat werd altijd zeer gewaardeerd en het smaakte altijd prima. Ook werd hij regelmatig geïnterviewd door o.a. studenten die een scriptie e.d. maakten over FC Wageningen en ons stadion. Want Frits bleef een hartstochtelijk voorvechter voor het behoud van ons stadion.

Bron: het boek 'De Onneembare Vesting' van Rien Bor & Arjan Molenaar

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel