Wageningen krijgt 2 cultuurontwikkelaars - RTV Rijnstreek
Ankeiler: Wageningen krijgt 2 cultuurontwikkelaars, Didi de Vries en Ron van der Sterren. Dat maakte wethouder Anne Janssen bekend in ons radioprogramma 'Je weet niet wat je hoort'.

- Wageningen krijgt 2 cultuurontwikkelaars, Didi de Vries en Ron van der Sterren. Dat maakte wethouder Anne Janssen bekend in ons radioprogramma 'Je weet niet wat je hoort'. Ron van der Sterren en Didi de Vries hebben beide andere ervaringen en netwerken in de cultuurwereld. Daarom zijn ze beiden benoemd.

Didi de Vries is theatermaker, presentatrice en journalist, maakt podcasts en organiseert wetenschappelijke evenementen. Ron van der Sterren is producent van bijv. Popupop. Zijn kracht is het organiseren en regelen van evenementen en producties. Ze zijn voor tenminste 1 jaar aangesteld en gaan per 1 december beginnen.

Breder een aanvullend aanbod

Ze zullen de cultuur in Wageningen meer gezicht gaan geven. In december gaan ze plannen maken, met diverse partijen praten en kijken naar mogelijke nieuwe locaties. Door in contact te komen met cultuurmakers en aanbieders zal er een breder en aanvullend aanbod op cultuurgebied voor verschillende doelgroepen en leeftijden ontstaan.

Cultuurevenementen

De cultuurontwikkelaars gaan 2 keer per jaar een cultuurevenement organiseren en om de 4 jaar een groot evenement dat Wageningen op de kaart zet en waar vele cultuurmakers en aanbieders bij betrokken zijn.

Er is in het verleden al eens een cultuurmakelaar in Wageningen geweest. Maar die functie is door bezuinigingen komen te vervallen. De gemeente heeft nu weer een budget beschikbaar voor cultuur, maar de cultuurontwikkelaars zullen ook zelf bij landelijke organisaties en fondsen, subsidies moeten gaan aanvragen.

šŸ’¬ WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel