Ankeiler: Afgelopen vrijdag 19 november hebben studenten van Wageningen University & Research (WUR) stickers met daarop ‘Gewoon een WC!’ geplakt op de toiletbordjes op de campus van de universiteit.

- Afgelopen vrijdag 19 november hebben studenten van Wageningen University & Research (WUR) stickers met daarop ‘Gewoon een WC!’ geplakt op de toiletbordjes op de campus van de universiteit. De studenten willen naast de traditionele vrouw/man-toiletten meer genderneutrale toiletten.

Niet zichzelf of niet erkend

Genderneutrale mensen worden vaak raar aangekeken of zelfs weggestuurd omdat anderen denken dat ze de verkeerde WC zijn ingelopen. Daardoor voelen deze mensen zichzelf niet of niet erkend. Vandaar dat de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) met een stickeractie hier aandacht voor willen vragen, gezien het ontbreken van een geschikt toilet. Met deze landelijke actie voor genderneutrale toiletten wil de LSVb er voor zorgen dat toiletten op universiteiten voor iedereen geschikt zijn.

Nieuw gebouw op campus heeft ze...

Het meest nieuwe gebouw van de WUR, Aurora, heeft enkele genderneutrale toiletten, wat voor onder andere trans en enby mensen een opluchting is. Echter, genderneutrale toiletten zijn in de meeste andere gebouwen afwezig en daar kunnen volgens de actievoerders ook genderneutrale toiletten komen. ‘Wc’s zijn puur een fysiek ding, en hoeft niet gebonden te zijn aan man of vrouw.

Met deze actie is in ieder geval aangetoond dat genderneutrale toiletten voor mensen belangrijk zijn en komen er, als het aan de Studentenbond ligt, nog meer genderneutrale toiletten. Niet alleen op de campus maar ook in andere gebouwen in Wageningen, zodat iedereen prettig naar de WC kan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel