Stadshuis komende dagen oranje verlicht - RTV Rijnstreek
Ankeiler: Het Wageningse stadhuis kleurt de komende dagen oranje. Hiermee laat de gemeente zien dat ze achter de Orange the World campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes staan.

- Het Wageningse stadhuis kleurt de komende dagen oranje. Hiermee laat de gemeente zien dat ze achter de Orange the World campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes staan. In Wageningen kleuren naast het stadhuis ook theater Junushoff, de Grote Kerk, de bibliotheek en het Heerenstraat Theater oranje

Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

De Orange the World campagne, waar meer dan 100 landen aan meedoen, trapt af op deze dag en eindigt op 10 december. Overal in de wereld en ook in Wageningen, kleuren gebouwen oranje. Er is voor de kleur oranje gekozen, omdat deze staat voor de dageraad, een nieuw begin, een nieuwe toekomst.

šŸ’¬ WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel