Ankeiler: WSDV'er Machiel Weistra uit Heteren mag zich sinds zaterdag wereldkampioen dammen bij de junioren noemen.

- WSDV'er Machiel Weistra uit Heteren mag zich sinds zaterdag wereldkampioen dammen bij de junioren noemen. In het Zuid-Poolse wintersportplaatsje Szklarska Poreba luisterde hij met een grote glimlach op de hoogste trede van het erepodium naar het Wilhelmus. Hij bleef ongeslagen, won vijf partijen en speelde er vier remise onder wie tegen zijn naaste concurrent de Kazach Yerengaiyp Yesbol. die mede door dit resultaat een punt moest toegeven op het Nationaal Talent.

Weistra, al een paar jaar een aanwinst van de Wageningse topclub WSDV, begon met twee overwinningen op landgenoot Tom Rinner en de Pool Tomash Urbanczyk. Na een combinatieve zege op de Oekraïner Orest Slava rekende hij in de slotfase beslissend af met twee rivalen: de bronzen Litouwer Valentin Golubajev en in de slotronde de Wit-Rus Ivan Trubnikau.

Reactie Machiel

De wereldkampioen denkt dat hij verdiend eerste is geworden. “Ik heb in alle partijen goed gespeeld en tegen Ositis waarschijnlijk nog een praktische winstkans laten liggen. Tegen Golubjajev deed ik, toen hij remise probeerde te forceren, nog een laatste ‘riskante’ winstpoging die goed uitpakte. De laatste partij was een emotionele roller coaster: ik ging na een misrekening van een heel goede stand naar een verloren stand. Toen hij die niet verzilverde draaide de stand weer en liep hij in een zetje”.

Resultaten begeleidingsteam

Weistra was niet de enige WSDV’er. Ester van Muijen en Heike Verheul maakten deel uit van het begeleidingsteam. Marie Gabbert eindigde bij de junioren meisjes als zesde met drie keer winst, drie keer remise en twee keer verlies. Luise Gabbert finishte bij de junioren meisjes als nummer tien. Zij boekte drie overwinningen, speelde vier keer remise en leed twee nederlagen. Ze had evenveel wedstrijdpunten als nummer zes maar mindere weerstandspunten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl