Ankeiler: Voor de Vrouwen 1 van Ona’53 stond afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Quick 1888 in Nijmegen op het programma.

- Voor de Vrouwen 1 van Ona’53 stond afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Quick 1888 in Nijmegen op het programma.

Na 3 minuten weet Anouk de score te openen door schitterende pass van Noor in het doel van de Nijmeegse keepster te rossen: 0 - 1. Een paar minuten later scoorde Heleen met een onhoudbare kopbal de 0 - 2. Het beloofde een doelpuntrijke middag te worden, maar dat zou nog even uitblijven. Het spel van ONA werd namelijk erg slordig. Passes die niet aankwamen, het loslaten van posities en onnodig balverlies leidde ook het tegendoelpunt in.

Tot tweemaal toe was er een scrimmage voor het Wageningse doel waarbij de diverse schietkansen ternauwernood werden gekraakt door Lotte Myrthe ter Huerne, Mila van de Veerdonk, Rosalie van der Meer, Marieke en Elise van Beek. Uiteindelijk stiftte een zeer behendige Nijmeegse speelster de bal toch over keeperster Elise heen: 1 - 2. Aan het einde van de 1e helft kwamen er wat kansen van de ingevallen Iris van de Weerd en Marleen Lubberdink, maar het was allemaal geen schim van de eerste 10 minuten van de wedstrijd.

Na de rust

Na rust liep het spel veel beter, met veel kippenvel momenten, en kon Quick 1888 de bal nooit lang vasthouden. Met de inmiddels gearriveerde Janniek was de Wageningse achterhoede helemaal op slot. Met meer druk naar voren via middenveld was het dan ook wachten op meer doelpunten van ONA '53. En die kwamen er dan ook. Met maar liefst 4 doelpunten van Anouk Velthuis.

In de 47e ramde Anouk de bal in de touwen na een voorzet van Noor Holleman. Dat gebeurde ook in de 57e minuut uit een voorzet van Iris van de Weerd. In de 70e minuut ging Anouk zelf op avontuur en beloonde deze met een doelpunt. Het laatste doelpunt was in de 72e minuut was de kers op de taart, door mooi en tactisch sterk samenspel werd er uiteindelijk gescoord. Kansen bleven er komen, maar met een eindstand van 1 - 6 werd het eindsignaal gegeven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel