Ankeiler: Jan Groenendijk is met elf andere spelers gedeeltelijk eerste geworden op het Polish Open Damtoernooi waar op de Afrikanen en de Chinezen na de hele wereldtop aanwezig was.

- Jan Groenendijk is met elf andere spelers gedeeltelijk eerste geworden op het Polish Open Damtoernooi waar op de Afrikanen en de Chinezen na de hele wereldtop aanwezig was. Maar doordat hij in zijn partijen tegen mindere tegenstanders had gespeeld, ten opzichte van de andere 10 spelers, eindigde hij op de elfde plaats.

In de eerste ronde van het toernooi in Polen verloor Jan zeer verrassend van de Russische middenmoter Agata Parahina. Hij won daarna nog wel vier partijen maar verder kwam hij niet. De andere WSDV'er Machiel Weistra, werd 23ste. Hij won drie partijen, onder andere van grootmeester Jos Stokkel, remiseerde vier keer en verloor van de grootmeesters Shaibakov en Heusdens op de klok.

WK Blitz

Bij het WK Blitz (sneldammen) was Groenendijk tot de laatste ronde kansrijk voor de titel. Als hij in zijn laatste partij van Getmanski had gewonnen dan was hij zelfs wereldkampioen geweest. Hij was ongeslagen maar kwam toch op de zesde plaats met evenveel punten als de winnaars van zilver en brons. Alexander Schwarzman was, als zo vaak al in het verleden, de grote blitz-specialist. Hij won met een punt voorsprong. Hij scoorde 16 punten uit 11 partijen. Machiel Weistra deed het keurig met een 20ste plek in de subtop.

WK Rapid

Bij het WK Rapid (versneld dammen) werd Schwarzman derde met dertien punten uit negen partijen. Zijn landgenoot Alexander Getmanski werd de winnaar. Jan Groenendijk finishte als achtste. Jan begon met drie overwinningen maar bleef daarna zes keer op remise steken. Machiel Weistra kwam met een score van min één niet verder dan plek 46.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel