Ankeiler: In de sfeervolle radiostudio van RTV Rijnstreek ontvangt presentator Ton van Rhoon tijdens de kerstdagen Wageningse muzikanten en één van de onlangs benoemde cultuurontwikkelaars.

- In de sfeervolle radiostudio van RTV Rijnstreek ontvangt presentator Ton van Rhoon tijdens de kerstdagen Wageningse muzikanten en één van de onlangs benoemde cultuurontwikkelaars. In de middaguren van beide kerstdagen een prachtige mix van muzikale smaken. De verhalen daarbij, over zowel de muziek als over de manier waarop iedereen de kerst beleeft, maken de kerstspecial sfeervol en zorgen voor afwisseling.

Zo blikt Joep van der Meer terug op het roerige jaar dat hij beleefde met zijn band De Vrienden van Straks, vertelt jazzbassist Jasper Somsen boeiend over zijn samenwerking met de Italiaanse pianist Enrico Pieranunzi en laat countryzanger Koen Denekamp, alias Harrison Dean, horen wie zijn grootste bron van inspiratie is. Koorzangeres Janet Thio is Engels van oorsprong en dat betekent dat zij de luisteraar onder andere meeneemt naar de schoonheid van de X-mas Carol. Singer-songwriter Sofia Dragt vertelt bij haar muzikale keuzes waarom haar reizen naar het hoge noorden belangrijke bronnen van inspiratie zijn. Cultuurontwikkelaar Didi de Vries legt in haar bijdrage mooie muzikale bruggetjes met de cultuurmakers in de stad.

De kerstspecial is tussen 12 en 18 uur op de middag van zowel de eerste als de tweede kerstdag te beluisteren. Kijk voor radiofrequenties op onze website www.rtvrijnstreek.nl

Ook zendt RTV Rijnstreek op 24 december vanaf 22.00 uur live de kerkdienst uit vanuit de Grote Kerk aan de Markt in Wageningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel