Ankeiler: De Woningstichting, haar huurders en de gemeente Wageningen hebben voor jaren 2022 en 2023 afspraken gemaakt over de hoogte van de huur, de aanleg van duurzame woningen, de woonomgeving en het aantal woningen.

- De Woningstichting, haar huurders en de gemeente Wageningen hebben voor jaren 2022 en 2023 afspraken gemaakt over de hoogte van de huur, de aanleg van duurzame woningen, de woonomgeving en het aantal woningen.

De Woningstichting en gemeente Wageningen willen meer mensen uit Wageningen aan een woning helpen. Wethouder Anne Janssen toe: ‘Met de huidige woningnood is het nodig om extra sociale huurwoningen bij te bouwen. Met deze afspraken zorgen we ervoor dat meer mensen in Wageningen een betaalbaar huis kunnen krijgen’.

Annelies Barnard, directeur van de Woningstichting: “Wij willen inzetten op extra woningen, minstens 175 tot en met 2025 en minstens 400 van 2025 tot en met 2030. Dat is belangrijk omdat er ook in Wageningen een wooncrisis is. We hebben hiervoor locaties nodig om te bouwen en gaan ook zelf aan de slag door op zoek te gaan naar creatieve oplossingen.

Nieuw in 2022 is dat er ook aandacht is voor afval en groen in de stad. Huurders zien vaste plekken in Wageningen ontstaan waar anoniem afval wordt gedumpt. Het grofvuilprobleem en de aanpak voor afvalscheiding heeft invloed op de leefbaarheid en het aanzicht van buurten en wooncomplexen.

Het Groen in de wijken en tuinen is ook een belangrijk item de komende jaren. De verstenende tuinen moeten zoveel mogelijk groene tuinen worden. Er moet weer gras, planten of struiken in komen. Het bestaande groen wordt zo veel mogelijk behouden en als het kan wordt er extra groen toegevoegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel