Ankeiler: Het aantal coronagevallen in onze provincie is de afgelopen week enorm gestegen.

- Het aantal coronagevallen in onze provincie is de afgelopen week enorm gestegen. Het RIVM registreerde bijna 20.000 besmettingen, een stijging van 64 procent ten opzichte van een week eerder.

In zeven dagen tijd testten om precies te zijn 19.688 inwoners van Gelderland positief. Er zijn flink wat verschillen in de provincie, sommige gemeenten kleuren weer donkerrood op de coronakaart.

Bekijk op de kaart hoeveel besmettingen er afgelopen week in jouw gemeente waren:

Afgezet naar het aantal inwoners telde Rozendaal veruit de meeste besmettingen: 1878 per 100.000 inwoners. Het gaat om ‘slechts’ 32 coronagevallen, maar voor de kleinste gemeente van onze provincie is dat een ongekend hoog aantal.

Ook in Wageningen pieken de coronacijfers, daar is 1568 op de 100.000 inwoners besmet. Heumen staat op plek drie (1349 per 100.000). De gemeenten Aalten (417), Doesburg (605) en Brummen (632) springen er juist in positief opzicht uit.

Minder mensen in het ziekenhuis

Landelijk werden voor het eerst in een week meer dan 200.000 mensen positief getest op corona, een stijging van 77 procent ten opzichte van vorige week. Bijna de helft daarvan komt voor rekening van jongeren. Daarnaast raken steeds meer mensen voor de tweede keer besmet.

Het aantal ziekenhuisopnames is de afgelopen week juist verder afgenomen, al is de daling wat minder sterk dan voorheen. Er werden 888 nieuwe patiënten met corona opgenomen. Het RIVM verwacht de komende weken pas te zien welke invloed het grote aantal positieve tests heeft op de ziekenhuisopnames.

Deel dit artikel