Grote verbouwing aan de Churchillweg 150 - RTV Rijnstreek

Sinds kort staan in de tuin een hijskraan en bouwmaterialen. Ook staan er veel busjes op de stoep. Op de hoek van de Dolderstraat tegenover de Vallei Autogroep wordt gewerkt aan de bouw van een woongroep met 24-uurszorg. Het project is in 2016 gestart door Ikzorg uit Wageningen en is bedoeld voor (jong)-volwassenen met een verstandelijke beperking. De bewuste kleinschaligheid met de geborgenheid van een gezin, waarbij je toch alle voorzieningen in je eigen appartement kunt hebben, geeft de unieke mogelijkheid om veilig en met zorg zelfstandig te wonen.

De eerste graafwerkzaamheden zijn vorig jaar september gestart en niet lang daarna werd de eerste steen gelegd. Het is een proces van jaren geweest om de bestemming rond te krijgen en met passende plannen en tekeningen van start te mogen. Om het huis heen worden verschillende dagbestedingsactiviteiten aangeboden in groen- en dierverzorging, die zowel voor bewoners als andere geïnteresseerden leuk kunnen zijn. In het voorjaar, als alle bouwmaterialen zijn opgeruimd, zal de tuininrichting van start gaan. “We gaan zelf groenten verbouwen in een kleine kas, bloemen kweken en er is een bijenhoek met twee bijenvolken. We willen zelf honing gaan maken en er zijn verschillende dieren zoals, konijnen en kippen om te verzorgen”.

Ikzorg biedt naast wonen en dagbesteding aan de Churchillweg, ook dagbesteding aan de Industrieweg 3-5 in Wageningen, waar creatieve activiteiten worden geboden. Denk hierbij aan: zelf meubeltjes opknappen, schilderen, houtbranden, papier-maché en nog veel meer. De eigen gemaakte spulletjes mogen worden verkocht in ons winkeltje.

De oplevering van de vier appartementen en de gezamenlijke groepsruimten, met naastgelegen privéwoning staat gepland voor de bouwvak van 2020. De privéwoning is bijna klaar voor bewoning, waarna de renovatie en inrichting van het hoofdgebouw inpandig echt van start gaat. Op de begane grond zien we de nieuwe buitenmuren, van wat straks een grote woonkeuken zal worden, al opkomen.

Meer informatie over wonen, dagbesteding of ambulante ondersteuning is te vinden op onze website www.ikzorg.care of via e-mail info@ikzorg.car

Door: RTV Rijnstreek - Redactie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel