Afdrukken
Ankeiler: De gemeente Wageningen vangt vanaf dinsdag 29 maart vluchtelingen uit de Oekraïne op. Ze kunnen terecht in een deel van Hotel WICC aan de Lawickse Allee. Er is plaats voor 125 vluchtelingen.

- De gemeente Wageningen vangt vanaf dinsdag 29 maart vluchtelingen uit de Oekraïne op. Ze kunnen terecht in een deel van Hotel WICC aan de Lawickse Allee. Er is plaats voor 125 vluchtelingen. Zij kunnen er in ieder geval tot 30 april blijven.

Wellicht kunnen ze nog een maand langer blijven, maar dat is nu nog onzeker”, vertelt Burgemeester Floor Vermeulen. “Ook in Wageningen, de Stad der Bevrijding, willen we alles doen wat we kunnen, om hun leed waar mogelijk te verzachten. De gemeente is ondertussen hard bezig om andere locaties klaar te maken voor opvang.” De vluchtelingen gaan eerst voor de noodopvang naar Hotel WICC. Het WICC heeft een deel van het hotel klaargemaakt voor de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne.

Veel Wageningers hebben ook al een opvangplek aangeboden, willen helpen bij de opvang of bieden spullen aan. De gemeente vraagt echter om deze hulp niet bij Hotel WICC aan te bieden. De mensen die hier tijdelijk zullen zijn, komen uit een oorlog. Zij zoeken rust en zekerheid. Ze maken zich zorgen om hun land en hoe het met achtergebleven familie en vrienden gaat.

Wageningers kunnen helpen

Om de kinderen goed op te vangen, is de gemeente dringend op zoek naar opvouwbare, inklapbare kinderbedjes (zodat ze overdag kunnen worden weggezet), kinderstoelen die aangeschoven kunnen worden aan de eettafel, kinderwagens (liefst inklapbaar en klein) en flesverwarmers voor baby’s.

Wie hierbij wil helpen, kan deze spullen inleveren op de Gemeentewerf, Nudepark 85. Dit is om de hoek van het Afvalbrengstation in de Nude, dus niet óp het Afvalbrengstation. Inwoners hebben hiervoor geen ACV-pas nodig. Het kost dan ook geen ‘punten’ om de spullen te brengen. Inwoners kunnen er terecht van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur. En op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden als vrijwilliger

Wie nog ideeën heeft of wil helpen als vrijwilliger, kan zich melden bij Welsaam. Kijk voor meer informatie op welsaam.nl/oekraine. Of kijk op ww.wageningen.nl/Oekraïne. Heeft u vragen over de opvang van de vluchtelingen uit de Oekraïne? Neem dan contact op met het Startpunt, telefoonnummer: 0317 410 160. U kunt hiervoor niet bij Hotel WICC terecht. Het Startpunt is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur. En vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel