Ankeiler: Alle stemmen van de gemeenteraadsverkiezing in de gemeente Wageningen worden opnieuw geteld.

- Alle stemmen van de gemeenteraadsverkiezing in de gemeente Wageningen worden opnieuw geteld. De gemeenteraad van Wageningen stemde vorige week maandagavond in met het initiatiefvoorstel van Connect Wageningen voor een hertelling. De gemeenteraad wil zeker weten dat het aantal stemmen klopt voor een juiste verdeling van de restzetels. Daarom worden de stembiljetten van alle stembureaus opnieuw geteld.

Het centraal stembureau wees een eerder verzoek om hertelling af. Volgens het centraal stembureau was er geen sprake van ernstige fouten of onrechtmatigheden in de proces-verbalen die een hertelling noodzakelijk maken. Maar de gemeenteraad heeft ook de bevoegdheid om te besluiten tot een hertelling. En de meerderheid van de raad wilde die hertelling.

Procedure

Dinsdag 29 maart 2022 wordt gestart met het hertellen van alle stemmen. De hertelling vindt plaats in het stadhuis, en is openbaar. Nadat alle stemmen opnieuw geteld zijn, wordt de einduitslag vastgesteld door de huidige gemeenteraad voordat de nieuwe gemeenteraad kan worden geïnstalleerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel