- De provincie gaat dit jaar beslissen via welke route Wageningen beter bereikbaar wordt. Alle Wageningse belanghebbenden die in de afgelopen jaren hebben meegesproken in de zogenaamde klankbordgroep, hebben hun voorkeur kenbaar gemaakt aan de provincie. WOC/W12 hebben aangegeven te kiezen voor een route over de Campus.

Gedeputeerde Christianne van der Wal van de Provincie Gelderland bracht daarom een bezoek aan Wageningen. Dat deed zij op uitnodiging van de Wageningse ondernemers verenigd in het Wagenings Ondernemers Contact (WOC) en W12. Dat zijn de grootste werkgevers in Wageningen. Wij wilden de gedeputeerde ook graag laten zien en horen waarom het voor ons belangrijk is dat er een robuuste keuze gemaakt wordt.

Belangrijk voor de hele stad

Als ondernemers pleit het WOC voor een goede bereikbaarheid van de bedrijventerreinen, de haven, de Campus en de binnenstad. We willen bij voorkeur een weg die ook in 2030, en liefst in 2040, nog voldoet. Daarnaast zijn er belangen van bewoners, milieu, natuur en fietsers. Als wij alles tegen elkaar afwegen, dan heeft een route over de Campus onze grote voorkeur, zou zegt het WOC bestuur. "Je beschikt dan bovendien over twee routes, wat sowieso meer capaciteit oplevert. Met het opwaarderen van de huidige route over de Nijenoord Allee en de Mansholtlaan red je het echt niet".

Keuzes in oktober

Gedeputeerde Van der Wal nam de uitnodiging van de Wageningse ondernemers graag aan. Ze wil ook horen wat het bedrijfsleven in Wageningen belangrijk vindt ten aanzien van de bereikbaarheid. Naar verwachting nemen Gedeputeerde Staten (GS) volgens Van der Wal in oktober een besluit over de voorkeursvariant. Op dit moment brengt de Provincie de voor- en nadelen van de verschillende varianten in beeld.

Meer informatie is te vinden op https://beterbereikbaarwageningen.gelderland.nl/

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel