Ankeiler: De gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen krijgen geen andere uitkomst.

- De gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen krijgen geen andere uitkomst. Dinsdag werden alle stemmen nog eens geteld, omdat er een heel klein verschil van stemmen zat over de laatste restzetel. De hertelling heeft echter geen andere uitkomst aan het licht gebracht.

Connect Wageningen miste na de verkiezingen twaalf stemmen om de restzetel te bemachtigen. De partij deed dan ook ook het verzoek tot hertelling bij de oude gemeenteraad. Die ging akkoord.

Zie ook: Wageningen hertelt alle stemmen na verkiezingen

Wageningen laat nu weten dat de hertelling een 'zeer beperkt aantal verschillen' laat zien. De ene kandidaat kreeg er één of enkele stemmen bij, de andere kandidaat moest er één of een paar inleveren, meldt de gemeente in een overzicht. De uitkomsten uit de nieuwe tellingen leiden niet tot wijzigingen in de zetelverdeling.

Woensdag besluit de Wageningse gemeenteraad over de rechtmatigheid van het verloop en de uitslag van de verkiezingen, en de toelating van de benoemde raadsleden. In de raadsvergadering die volgt worden de raadsleden geïnstalleerd.

De zetelverdeling in Wageningen:

GroenLinks - 8 zetels

PvdA en Stadspartij Wageningen - 4 zetels

D66 - 3 zetels

VVD en Connect Wageningen - 2 zetels

CDA en ChristenUnie - 1 zetel

Meer over

Deel dit artikel