RTV Rijnstreek - Nieuws

WAGENINGEN - In plaats van de Molenmarkt heeft de Stichting Molenmarkt dit jaar een speciale molen wandelgids samengesteld boordevol interessante en unieke informatie over de Wageningse molens, getiteld: Op stap langs wind, water en paardenkracht, 6 eeuwen Wageningse Molens.

Hans Dobbe, oud molenaar van molen De Vlijt, heeft in de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de rijke molenhistorie van Wageningen. In de afgelopen 600 jaar hebben maar liefst 21 molens in Wageningen op wind, water en paardenkracht gemalen! Hij heeft daar een brochure van gemaakt.

Deze mooie brochure beschrijft ook een 4,5 km lange wandeling langs plekken waar vroeger een molen heeft gestaan. De brochure voorziet de wandelaar van informatie en foto's van de molens. Op iedere historische plek hangt bovendien een bordje met een QR-code zodat men met een smartphone nog meer informatie over de molen kan opzoeken. De brochure ligt voor u klaar bij Molen de Vlijt, boekhandel de Kniphorst en museum de Casteelse Poort.

In september en oktober kan de wandeling ook onder leiding van een gids worden gelopen! In verband met de Corona-maatregelen kunnen er maximaal 10 personen per keer meelopen. Aanmelden voor de wandelingen op vrijdag 25 en zondag 27 september kan via info@molenmarktwageningen.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel