RTV Rijnstreek - Nieuws

ARNHEM - De 39ste Veluweloop gaat door op 10 oktober, zij het niet in de bekende estafettevorm. Vanwege covid-19 heeft de organisatie besloten om een éénmalige corona-editie te organiseren met een compleet andere opzet dan vaste Veluwelopers gewend zijn, het estafette element verdwijnt, maar je levert alsnog een team prestatie in de prachtige natuur.

De loop start nu vanaf Vredenoord in Schaarsbergen met 2 routes, van circa 5 en 8-10 kilometer. Deze lopen door het bos en over een stuk heide, van het Gelderslandschap. Teams van 12 deelnemers verdelen zich over de 2 afstanden. Als team leggen 6 mensen de lange- en 6 mensen de korte route af. Voor het klassement is de man/vrouw verdeling over deze routes als volgt: 4 mannen en 2 vrouwen op de lange route; 3 mannen en 3 vrouwen op de korte route.

Samen met je hele team start je tegelijkertijd vanaf Vredenoord, waar de lopers van de verschillende afstanden worden gescheiden en uiteindelijk weer samenkomen op Vredenoord. De routes worden met bordjes en vrijwilligers aangegeven, zoals dat normaliter ook zou gebeuren. Tevens zal er voorop en achteraan elke shift deelnemers, op elke route, een fietser mee gaan. Hiermee wordt men in de juiste richting geleid.

Alle teams worden verdeeld over 4 shifts verspreid over de dag, met maximaal 180 renners per shift. Dit zorgt er voor dat, inclusief vrijwilligers en organisatie, er ter aller tijden minder dan 250 man aanwezig is op het terrein. Deze shifts vinden plaats in de volgende tijdsloten: 9.00-11.00; 11.15-13.15; 13.30-15.30; 15.45-17.45.

Met deze maatregelen kunnen wij een corona-proof editie van de Veluweloop garanderen, en dus zijn onze inschrijvingen weer geopend!

Kijk voor inschrijvingen op www.veluweloop.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel