Afdrukken
Ankeiler: Onder de noemer "Alleen zijn we een druppel, samen zijn we een oceaan" wordt woensdagavond 20 april om 20 uur in de Bevrijdingskerk aan de Ritzema Bosweg 18 een informatieavond gehouden over hoe jij gastgezinnen kunt ondersteunen bij de opvang van mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne.

- Onder de noemer "Alleen zijn we een druppel, samen zijn we een oceaan" wordt woensdagavond 20 april om 20 uur in de Bevrijdingskerk aan de Ritzema Bosweg 18 een informatieavond gehouden over hoe jij gastgezinnen kunt ondersteunen bij de opvang van mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne. Zo’n 100 gezinnen hebben zich al aangemeld voor opvang thuis. Maar dat is ook niet niks. De maatschappelijke en kerkelijke organisaties in Wageningen willen de inwoners van Wageningen oproepen om de gastgezinnen te helpen en te ondersteunen.

Er zijn al buddies als vaste contactpersonen voor gastgezinnen, maar lang niet genoeg. Ook hebben zich vrijwilligers aangemeld bij Welsaam voor hand- en spandiensten, maar ook daar zijn er veel meer van nodig. En misschien belangrijker: wij weten nog niet goed hoe mensen tijdelijk stand-in kunnen zijn voor gastgezinnen en hen kunnen ondersteunen of ontlasten bij een hond uitlaten, boodschappen doen, koken, ander huishoudelijk werk, of op stap gaan met de Oekraïners?

Op 20 april hoort u de eerste ervaringen maar ook de nieuwste vragen van gastgezinnen. De aanwezigen worden gevraagd daarop te reageren en aan te geven wat ze kunnen betekenen. Welkom in Wageningen en het Vrijwilligerscentrum Wageningen (VCW) zijn aanwezig voor informatieverstrekking over buddies en de organisatie van whatsapp-groepen voor stand-ins. Ook is er de mogelijkheid om je ter plekke bij Welkom in Wageningen als buddy aan te melden of bij VCW als vrijwilliger voor specifieke ondersteuning.

De avond wordt georganiseerd door Welkom in Wageningen, Vluchtelingenwerk Wageningen, en de Protestantse Gemeente te Wageningen"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel