Afdrukken
Ankeiler: Sinds 19 april zijn er in de hal van het stadhuis voor het eerst archeologische vondsten te zien, die in de Wageningse bodem zijn gevonden.

- Sinds 19 april zijn er in de hal van het stadhuis voor het eerst archeologische vondsten te zien, die in de Wageningse bodem zijn gevonden. De voorwerpen zijn uitgestald in een glazen vitrine, die direct bij binnenkomst aan de linkerkant van de hal van het stadhuis zichtbaar is. De collectie zal regelmatig wisselen en laat zowel actuele als eerdere vondsten zien.

Werkgroep Archeologie Wageningen

Het is een initiatief van de Werkgroep Archeologie Wageningen (WAW), een onderdeel van de Historische Vereniging Oud Wageningen. De gemeente Wageningen ondersteunt dit initiatief. Afgelopen maandag heeft coördinator Hans Dobbe van WAW de sleutel overhandigd aan burgemeester Floor Vermeulen om zo dit initiatief in de schijnwerpers te zetten.

De Westberg, een monumentaal Wagenings erfgoed

Als eerste thema komt aan bod de aanstaande presentatie van het boek ‘De Westberg, een monumentaal Wagenings erfgoed’. Dit boek wordt op 26 april gepresenteerd door de Historische Vereniging Oud Wageningen. Het boek beschrijft de historische verhalen op en rond de twee rijksmonumenten op de Westberg, tussen de Holleweg en de Westbergweg. Ondanks de diepgaande onderzoeken en nauwkeurige reconstructies zullen er altijd vragen blijven en zal ook geheimzinnigheid rond de Westberg blijven hangen.

Wees welkom

Iedereen die geïnteresseerd is in het Wagenings verleden en archeologische vondsten is van harte welkom om in het stadhuis de vitrine te bekijken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel