Afdrukken
Ankeiler: ‘We are the champions’ klonk het dinsdag 26 april in het stadhuis. Een volle raadzaal zong uit volle borst mee.

- ‘We are the champions’ klonk het dinsdag 26 april in het stadhuis. Een volle raadzaal zong uit volle borst mee. Het was een aubade aan twaalf jonge Wageningse kanjers die uit handen van burgemeester Floor Vermeulen eerder die middag een jeugdlintje opgespeld kregen. De jongeren werden op de symbolische jeugdtroon in het zonnetje gezet, omdat zij een bijzondere prestatie hebben geleverd op sociaal, maatschappelijk, cultureel of sportief gebied. Daarmee zijn ze een groot voorbeeld voor iedereen. Ze kijken om naar anderen en zorgen ervoor, dat die ander daar beter van wordt. Wageningen eert kinderen die dit doen al sinds 2007 met een speciaal jeugdlintje.

Burgemeester Vermeulen vertelde bij de uitreiking dat hij een trotse burgemeester is “Jullie zijn allemaal op je eigen manier mooie voorbeelden van ons motto 'Jong geleerd is jong gedaan'. Andere kinderen, maar zeker ook volwassenen kunnen een voorbeeld aan jullie nemen. Deze onderscheiding hebben jullie dan ook meer dan verdiend.”

Wie kregen een lintje?

De kanjers die een jeugdlintje en een bijbehorende unieke oorkonde kregen waren Riemer Brandsma, Lynn Swinkels, Rein Beenen, Jessie Lamers, Dolf de Ridder, Felix de Ridder, Mare Schreuder, Lente van Zee, Hidde van Vloten, Hugo Wisse, Faye Evers en Lynn van Maanen. Hun verdiensten zijn heel divers.

Riemer Brandsma is klimaatburgemeester. Hij zet zich volop in voor een duurzame school, stad en wereld. Lynn Swinkels is pas zeven jaar, maar doet elke maand mee met de opschoonwandelingen van Wageningen Schoon.

Rein Beenen, Jessie Lamers, Dolf de Ridder, Felix de Ridder, Mare Schreuder, Lente van Zee en Hidde van Vloten zijn lid van de Rugbyclub Wageningen. Zij zorgden er in coronatijd voor dat de jongere jeugd van de club toch kon blijven rugbyen. Het zevental organiseerde onderlinge wedstrijden en was actief als coach en scheidsrechter. Hugo Wisse is regionaal kampioen voorlezen. Hij vindt het daarnaast erg belangrijk om ook andere kinderen te stimuleren om meer te gaan lezen.

Faye Evers en Lynn van Maanen zijn hartsvriendinnen. Toen Faye de ziekte van Hodgkin kreeg, ging zij niet bij de pakken neerzitten. Samen met Lynn begon zij sieraden te maken om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Inmiddels hebben ze hiermee al 2200 euro opgehaald voor de Stichting Kika en 1500 euro voor het Prinses Maxima Centrum.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel