RTV Rijnstreek - Nieuws

WAGENINGEN - In deze periode kunnen bijenvolken zich vermeerderen. Zij doen dit door een zogenoemde zwerm. Een flink deel van het volk gaat er vandoor met de koningin in hun midden, op zoek naar een nieuw onderkomen. Tijdens de tocht maakt de zwerm een tussenstop. Zij vormen een klont aan een boomtak of dakrand. Daar blijven ze een paar uur, tot soms een paar dagen hangen.

Hoewel een bijenzwerm er dreigend uit kan zien, is deze niet gevaarlijk. Bijen zijn er niet op uit om u te steken. Zij zijn alleen op doorreis en hebben niets verdedigen. Waar melden? Ziet u een bijenzwerm, laat deze met rust en meld het. U kunt dit doen via tel. 0317-416331. Dit is het nummer voor meldingen van de lokale imkervereniging. Imkers zijn blij met een nieuwe bijenzwerm.

Geef bij de melding plaats, adres en de hoogte van de zwerm duidelijk aan. Ook wil de imker graag weten of de zwerm zich verplaatst. Zo helpt u de bijenstand een handje. Hommels Op dit moment worden er veel hommelnestjes gevonden. Advies; niets aan doen, de hommels zitten er maar één seizoen. Alsjeblieft niet verdelgen. Voor de bestuiving zijn hommels zeer nuttige wilde bijen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel