RTV Rijnstreek - Nieuws

WAGENINGEN - In sporthal het Binnenveld in Wageningen vond zondag 13 september de door tafeltennisvereniging Shot georganiseerde TOP20 plaats. Twintig spelers uit Nederland maar ook Duitsland, Letland, Engeland en Italië streden de hele dag om de winst. De Duitser Pekka Peltz ging er met de winst vandoor.

Het toernooi was georganiseerd om top-spelers die in Nederland competitie spelen wedstrijd-ritme op te laten bouwen. Door de Corona-beperkingen lag het tafeltennis een tijd stil en door dit toernooi konden de spelers aan het begin van het nieuwe competitie-seizoen aan dit verloren wedstrijd-ritme werken.

Na 40 wedstrijden in de poule-fase, bleek dat onze local hero’s Dicky de Jong (SKF Veenendaal) en Lorenzo Corsico (Shot Wageningen) niet in de halve finales zouden staan. Ook de twee dames die deelnamen, Emine Ernst (de Toekomst Lochem) en Shuohan Men (Midstars Middelstum), bereikten niet voldoende punten voor de halve finales. Uiteindelijk namen twee Nederlandse spelers, Stephan Tromer (Salamanders Wateringen) en Milo de Boer (TOGB Berkel en Rodenrijs) het op tegen de Duitser Pekka Pelz (Hercules Terborg) en de Let Arturs Reinholds (Westa Wessem).

Na twee spannende halve finales bleken de Duitser en de Let de sterksten. Zij speelden aan het eind van het toernooi een weergaloze finale waarin het gedegen spel van de nog jonge duitser (19 jaar) het won van de meer creatieve insteek van Arturs Reinholds. Pekka Pelz ging dus met de winst op zak op weg naar huis in Saarbrücken, waar hij woont en traint. Het publiek en TTV Shot konden terugkijken op een geslaagd evenement en aan het eind van de middag werd reeds gesproken over een tweede editie van dit toernooi volgend jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel