RTV Rijnstreek - Nieuws

WAGENINGEN - Parkflat Belmonte bestaat 50 jaar en dat werd gevierd in de tuin van de flat. Bij de ontvangst was er koffie en thee met gebak. De bekende Wageningse orgeldraaier was aanwezig en er werden toespraken gehouden. Alles verliep volgens de Coronaregels want iedereen zat en hield afstand.

Stuurgroep Belmonte

De heer Nico Oskam van Stuurgroep Belmonte verwelkomde de bewoners en genodigden en gaf het woord aan de heer Vlaar, voorzitter van het bestuur vereniging van eigenaren. Hij memoreerde de saamhorigheid en de servicegerichtheid van toen Serviceflat Belmonte in 1970. In het jaar 2000 moest er echter rigoureus gesneden worden in de financiën waardoor veel personeelsleden helaas vertrokken. De vier personeelsleden die er nog dagelijks zijn, werden geroemd om hun vriendelijkheid en zorgzaamheid.

Eerste bijeenkomst voor wethouder Bosland

Ook Loco Burgemeester Leo Bosland verwees meer naar de toekomst en de komende renovatie van Parkflat Belmonte. De tijd van vernieuwing is nu ook een tijd van duurzaamheid en als extra gaf de heer Bosland het idee om een elektrische auto aan te schaffen en indien mogelijk samen te reizen ten einde ook het milieu tegemoet te komen.

Cadeau's

De gemeente overhandigde een cadeau aan de bewoners van Belmonte, een schilderij van Twan de Vos die de Gen. Foulkesweg van Hotel de Wereld tot aan Belmonte liet zien. De vereniging van eigenaren Parkflat Belmonte gaf een cadeau aan de directeur Dedde Smit van Arboretum Belmonte. Een groot metalen eikenblad dat uit twee delen bestaat. Dit cadeau komt op de pilaren aan de ingang van het park te hangen. De heer Smit bedankte de bewoners en benadrukte dat het park een uitgaansgelegenheid is met o.a. een museum waar men rust en ontspanning kan vinden.

De muzikale omlijsting tussen de speeches door werd gedaan door de befaamde orgeldraaier de heer Piet van Erf, die 50 jaar op de woensdag in de stad zijn muziek laat horen. Na de plechtigheid kwam de toast en de champagne als afsluiting.

Kijk hier naar de reportage van de bijeenkomst

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel