RTV Rijnstreek - Nieuws

WAGENINGEN - Het lokale coronateam onder leiding van locoburgemeester Leo Bosland neemt directe actie om het stijgende aantal besmettingen in Wageningen tegen te gaan. Deze besmettingen vinden vooral plaats onder jongeren/studenten. In de avond van 17 september waren er 15 besmettingen, daarmee was Wageningen de stad met de meeste besmettingen onder studentensteden. Het betreft voornamelijk studenten maar ook twee gezinnen testten positief.

Lokaal coronateam

De locoburgemeester heeft het coronateam bij elkaar geroepen om proactief acties te ondernemen om verdere verspreiding onder studenten/jongeren tegen te gaan. Daarmee wil hij voorkomen dat Wageningen landelijk of regionale strengere maatregelen krijgen opgelegd. Bijvoorbeeld een beperking van de openingstijden van de horeca. Ook heeft hij contact gehad met de voorzitter van de veiligheid regio Burgemeester Marcouch. Die waardeert de alertheid en proactieve houding om de besmettingen in te dammen.

Acties voor de horeca

De horeca heeft een e-mail ontvangen waarin ze gewezen worden op het feit dat voor studenten activiteiten vanuit de vereniging (voor eerstejaars) een ontheffing nodig is vanuit de Veiligheidsregio Midden Gelderland. In deze mail naar de horeca doen ze een oproep om geen grote groepen studenten/jongeren (meer dan 10) te ontvangen. Dit, naar aanleiding van een geplande inauguratie avond door een studentenvereniging bij de Junushoff, waar de gemeente geen weet van had en waarvoor we ook geen ontheffing hadden aangevraagd. Deze avond is in goed overleg gecanceld met de WUR en de Junushoff.

Wageningen Universiteit komt ook in actie

Binnenkort is er een bijeenkomst voor de studentenverenigingen waarin samen met de GGD hun informeren over wat wel en wat niet kan binnen de studentenverenigingen en binnen de studentenhuizen. De WUR gaat een poster verspreiden in de studentenhuizen. Deze poster is door studenten ontworpen en geeft meer uitleg over wat te doen als er een besmetting is binnen het studentenhuis. In Delft is hier positief op gereageerd door studenten. Daarbij gaat een infectie arts de studenten voorlichten over de gevaren van Corona en hoe besmetting te voorkomen. De aanstaande landelijke campagne gericht op jongeren wordt via de gemeentelijke communicatiekanalen onder de aandacht gebracht en wordt eind september verwacht.

In de stad

Boa’s en politie gaan vaker controleren en volgen de richtlijnen van de handhaving in de regio. Eerste keer waarschuwen, tweede keer een boete. Via facebook worden de inwoners geinformeerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel