Afdrukken
Ankeiler: Het ziet er goed uit voor mensen die eropuit willen tijdens Bevrijdingsdag. Volgens de meest actuele weersvoorspellingen is het donderdag zonnig en droog.

- Het ziet er goed uit voor mensen die eropuit willen tijdens Bevrijdingsdag. Volgens de meest actuele weersvoorspellingen is het donderdag zonnig en droog. Het kwik komt uit op zo'n 18 graden in onze provincie.

In Wageningen wordt 5 mei, traditiegetrouw, het Bevrijdingsfestival Gelderland gehouden. Dit jaar zijn daar onder meer optredens van Rondé, Merol, Donnie en Son Mieux. Die zijn dus met een aangename temperatuur en een zonnetje te aanschouwen.

Overigens is 5 mei niet de mooiste dag van de week. Op vrijdag komt het kwik zelfs op 19 graden uit. De aanloop naar 5 mei is qua weer wat minder. Het blijft vermoedelijk wel droog de komende dagen, maar de thermometer geeft niet meer dan 15 graden aan.

Ben ik vrij op 5 mei?

Helaas is niet iedereen vrij op 5 mei. In sommige cao’s staat dat Bevrijdingsdag ieder jaar een vrije dag is, maar voor de meeste mensen geldt dat ze slechts om de vijf jaar op die datum vrij zijn. In 2025 is dat dan weer het geval.

Deel dit artikel