Afdrukken

WAGENINGEN - De Wageningse Damvereniging WSDV pakt in de eerste de beste wedstrijd de punten door het sterke Witte van Moort met liefst 11-5 te verslaan. De Westerhaarse formatie beschikte op zeven van de acht borden over een hogere rating maar kwam er niet aan te pas.

WSDV kwam geen moment in de problemen en drie winstpartijen, terwijl bij drie van de vier remises de (iets) mindere stand keurig werd weggespeeld. Matthias de Kruijff hield NK-finalist Jan van Dijk op afstand terwijl Marcel Monteba Martijn de Leeuw een gevoelige nederlaag toebracht. Nieuwe aanwinst Koos van Amerongen kreeg het in een boeiende hekstellingspartij met Peter Hoopman net niet rond en de ingevallen veteraan Fred Ivens stond na een mislukte opening tegen Yuen Wong de hele partij op de been. Machiel Weistra, die al met de Nederlandse topspelers mag meetrainen, troefde technisch en tactisch Thijs van den Broek af met een geniepige slagzet als genadeklap. Jan Groenendijk leek over Herman Hilberink heen te walsen maar na een onnauwkeurigheid werd het lastiger. Opgejaagd door de klok pleegde zijn opponent harakiri in een stand die remise was. Waarna het laatste woord aan ‘de meiden’ was. Heike Verheul speelde een goede partij tegen de sterke Marino Barkel die op het laatst nog kwam opzetten maar WSDV’s teamleider vond feilloos de weg naar remise: 11-5.

WSDV zag zichzelf vorig seizoen in de ereklasse terug op een ongekende vijfde plaats. In deze vreemde huidige corona-competitie is echter alles anders en lijkt de Wageningse topdamclub zich al tevreden moet stellen met een plek in de veilige middenmoot. Speler/trainer Rik Keurentjes is gestopt, Johan Sterrenburg en Michiel Kloosterziel willen qua gezondheid geen enkel risico lopen terwijl de Russische oud-wereldkampioen Alexander Schwarzman voorlopig ons land niet inkomt.

WSDV heeft bij de dambond om meer veiligheidsgaranties gevraagd en ook om de promotie/degradatie dit seizoen af te schaffen. De vereniging is niet tevreden met de toezegging dat de competitie na de derde ronde zal worden geëvolueerd en dat er een zogeheten coulance-regeling in het leven is geroepen voor direct en indirect door corona geplaagde teams.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel