Afdrukken
Ankeiler: Op 4 mei om 19.00 uur is er de traditionele stille tocht in Wageningen. De tocht start, zoals elk jaar, bij de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat.

- Op 4 mei om 19.00 uur is er de traditionele stille tocht in Wageningen. De tocht start, zoals elk jaar, bij de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat. Dit jaar zal Louis Fresco, voorzitter van de WUR een toespraak houden. Na de toespraak vertrekt de tocht via de Bergstraat door de Hoogstraat en Walstraat naar het Joods Monument. Daar leggen de genodigden een steentje op het monument. De tocht gaat dan naar het monument aan de Costerweg. Bij het Monument worden gedichten voorgelezen door de kinderburgemeester en Burgemeester Floor Vermeulen zal een toespraak houden. Na de toespraak is er om 20.00 uur 2 minuten stilte. Gevolgd door het Wilhelmus en het leggen van bloemen en kransen bij het monument.

A.s. woensdag is er ook een herdenkingsexpositie in de Grote kerk op de Markt in Wageningen. Op grote posters zijn persoonlijke verhalen te lezen over Wageningen in de oorlog en het vergeten bombardement in de wijk Sahara. Ook is er een tentoonstelling over Oorlog in mijn buurt. Dit schoolproject zoekt ouders die hun verhaal willen delen met kinderen. En er is een tentoonstelling van het Platform Militaire Historie. Er is een kinderhoek waar kinderen glazen potjes kunnen versieren en meenemen naar Kaarsjes op de dijk. Om 12.300 uur wordt de expositie officieel geopend door Burgemeester Floor Vermeulen. Vanaf 14.30 uur geeft het Valleikoor een voorstelling en om 20.30 uur het Cantatekoor. Tussen 18.00 en 20.15 uur is de expositie gesloten vanwege de Stille tocht en de dodenherdenking. Vanaf 20.15 uur kunt u tot 21.45 uur de expositie nog bezoeken. U kunt vanaf 19.30 uur langs de Kaarsjes op de Dijk wandelen.

Live Televisieprogramma's bij RTV Rijnstreek

Op 4 mei zullen wij de Stille tocht met opnemen en later op ons TV kanaal uitzenden. In samenwerking met Omroep Gelderland zenden op 4 mei vanaf 21.00 uur het Benefietconcert 'Wageningen voor Oekraine' live via de televisie uit. De ceremonie van het ontsteken van het bevrijdingsvuur op 4 mei om 23.00 uur en het ophalen van het vuur door vele estafetteteams zenden wij NIET uit maar is te volgen via NPO2 en Omroep Gelderland. Op 5 mei zenden wij, wederom in samenwerking met Omroep Gelderland, om 12.00 uur de herdenking op het 5 mei plein uit, gevolgd door het defile om 13.00 uur. Beide programma's kunt u live op de lokale televisie bekijken. Ook maken wij televisieopnames van de vele festiviteiten op 5 mei en zenden die TV-reportage later op televisie uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel