Afdrukken
Ankeiler: Wageningen staat a.s. donderdag weer bol van de festiviteiten want de Bevrijding mag weer groots gevierd worden.

- Wageningen staat a.s. donderdag weer bol van de festiviteiten want de Bevrijding mag weer groots gevierd worden. Maar het programma ziet er toch enigszins anders uit dan voorgaande jaren. Het defile startte voorheen om 15.00 uur. Dit jaar zal het defile al om 13.00 uur beginnen. Ook is de line-up van artiesten en DJ's aangepast. Op de 14 podia treden veel lokale en regionale artiesten en minder landelijke beroemdheden op. Dit is bewust gedaan om het festival weer een meer Wagenings feest te laten zijn.

Om 12.00 uur is er een Herdenkingsbijeenkomst bij het Monument op 5 mei plein. Deze herdenking vindt elk jaar plaats maar dit jaar wordt de jeugd er nog meer bij betrokken. Een leerling zal bijv. zijn/haar brief voordragen die naar een veteraan is gestuurd. Minister Kajsa Ollogren zal tijdens de herdenking een toespraak houden en Burgemeester Vermeulen legt een krans bij het monument. Mr Pieter van Vollenhoven zal bij de herdenking en het defile aanwezig zijn. Om 13.00 uur start het Defile. Dit is op een andere tijd dan voorgaande jaren toen het defile pas om 15.00 uur van start ging. Er zullen nog enige veteranen aan het defile meedoen die de tweede wereldoorlog hebben overleeft.

Route defile

De veteranen gaan via de Generaal Foulkesweg naar het 5 mei plein waar het defile wordt afgenomen. Via de Bergstraat, Stationsstraat, Stadsbrink en Ritzema Bosweg gaat de stoet naar de Wageningse Berg, waar ze bij de Rotonde weer de Generaal Foulkweg op gaan om bij de Arboretumtuin te eindigen. Vanaf 14.00 uur is het mogelijk om het Arboretum te bezoeken en te praten met de veteranen.

Optredens op 14 podia

Om 13.00 uur starten op de bekende plekken op 14 podia de optredens van artiesten en DJ's. Het hoofdpodium waar de opening plaatsvindt is nu in de tuin van hotel het WICC. Opvallend is dat er veel meer lokale en regionale artiesten optreden en weinig landelijke beroemdheden. Dit is bewust gedaan om het bevrijdingsfeest weer een Wagenings karakter te geven. Voor en door Wageningen. Opvallend is dat de bluesmuziek niet op het bekende Jaap Meursplein - het Beuningplein - wordt gehouden maar is verplaatst naar de Patio aan de Costerweg. Op de 14 podia komen diverse soorten en stylen muziek aan bod. Kijk voor het gehele programma en line up van artiesten op Wageningen45.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel