Ankeiler: Afgelopen vrijdag bestond de Voetbalwerkplaats 5 jaar. Samen met o.a.

- Afgelopen vrijdag bestond de Voetbalwerkplaats 5 jaar. Samen met o.a. Wethouders Peter de Haan en Maud Hulshof en bestuursleden van de verenigingen Blauw Geel’55 Ede en SKV Wageningen, vierden de cliënten en medewerkers het 5-jarige jubileum. Tijdens het jubileum werden er mooie woorden gesproken door o.a. de wethouders, voorzitter van SKV en de directeur van ’s Heeren Loo. Uiteraard kwam er een cliënt aan het woord om te vertellen wat De Voetbalwerkplaats voor hem betekend.

Wat is de voetbalwerkplaats..

Bij de Voetbalwerkplaats werken mensen uit kwetsbare doelgroepen met bijvoorbeeld een (lichte) verstandelijke beperking. Door ze te laten sporten en werken krijgen ze enige werkervaring . De Voetbalwerkplaats doet mede het onderhoud van de sportcomplexen van de verenigingen Blauw Geel’55 in Ede en SKV in Wageningen. Daarnaast wordt er natuurlijk elke dag als het werk klaar is gevoetbald. Tijdens het voetballen worden de ervaringen in het werk ook toegepast in de voetbaltraining. En wekelijks spelen de cliënten een wedstrijd tegen allerlei bedrijven, instanties en overheden zoals onlangs tegen de Politie Wageningen of CHE.

Goede dagbesteding

De Voetbalwerkplaats is 5 jaar geleden opgezet door begeleiders Wouter Kolthek en Mark Tijhuis. Zij zagen dat er voor deze specifieke groep jongeren met een beperking geen passende dagbesteding was. “De jongeren zaten soms letterlijk de hele dag op de bank, behalve als ze twee keer in de week gingen trainen bij hun club. We merkten dat ze daar wel enthousiast van werden en bedachten dat in de omgeving van de sportclub er mogelijk wel meer voor hen te doen was. Bij SKV vonden we een welwillend oor, want de sportclub had een tekort aan vrijwilligers en kon best wat hulp gebruiken. Inmiddels hebben we hetzelfde concept uitgerold in Ede en krijgen we met regelmaat vragen van andere zorginstellingen die interesse hebben in dit concept.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel