Afdrukken

WAGENINGEN - De gemeente Wageningen heeft een nieuwe subsidieregeling voor het groener maken van tuinen, daken en gevels. Inwoners, bedrijven en organisaties kunnen de subsidie per direct aanvragen. Inwoners kunnen subsidie krijgen voor het aanleggen van een groen dak op bijvoorbeeld de aanbouw, garage of fietsenberging. Maar ook voor het vervangen van tegels of grint uit de tuin door groen.

Een groene stad heeft veel voordelen. Groen is belangrijk voor onze gezondheid, voor natuur en klimaat. Een ander voordeel is dat groen verkoeling geeft tijdens warme zomerdagen. Ook kan het regenwater beter worden opgevangen met minder tegels. Daarom wil de gemeente Wageningen inwoners, bedrijven en instellingen stimuleren om hun tuin, dak of gevel groener te maken. Daarnaast stimuleert de gemeente het aanleggen van groene geveltuinen en groene erfafscheidingen zoals een heg. Hiervoor is vanaf nu een vergoeding (subsidie) beschikbaar.

Voorwaarden en hoogte bedrag

Op de website van de gemeente Wageningen kunnen inwoners, bedrijven en organisaties meer informatie vinden over de hoogte van de subsidie en de bijbehorende voorwaarden. Ook staat hier een online aanvraagformulier. Er zit een beperkt bedrag in de pot, dus op=op.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op wageningen.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel