Afdrukken
Ankeiler: KV Wageningen speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Heerenveen. De eerste aanvalsvakken van beide ploegen hadden de eerste minuten duidelijk moeite de juiste richting te vinden.

- KV Wageningen speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Heerenveen. De eerste aanvalsvakken van beide ploegen hadden de eerste minuten duidelijk moeite de juiste richting te vinden. Wageningen maakte na vier minuten het eerste doelpunt. Dat bleek het goede voorbeeld voor de tegenstander, want binnen de minuut was het 1-1. KV Wageningen had toen slechts twee minuten nodig om de stand op 5-1 te brengen. De doelpunten werden o.a. gemaakt door Nena Ellermeijer via een loepzuivere genomen vrije bal.

Bij de stand 5-3 liet Wageningen een stip liggen en opnieuw hadden de blauwwitten een doelpuntloze periode. Dit werd uiteindelijk na zo'n vijf minuten recht gezet door Nena die haar dame het nakijken gaf. De laatste vijf minuten werd er aan beide kanten nog volop gescoord. Aan Wageningse zijde waren het Michelle van den Tempel, Jiske van Brenk en Wouter die voor 9-3 zorgden terwijl er ook nog een tweede stip werd gemist. Heerenveen deed nog tweemaal iets terug, maar de ruststand 9-5 was verdiend.

Tweede Helft

De tweede helft was het KV Wageningen die de tiende treffer scoorde. Nummer tien was voor Nena en via Jeroen Hukema en Wouter via een stip (vrije gooi voor de korf) konden de blauwwitten toch verder afstand nemen. Bij de stand 14-8 en met een kleine tien minuten te spelen werden er vijf wissels doorgevoerd bij KV. Drie dames en twee heren vertrekken aan het eind van het seizoen en op gepaste wijze werd via de wissel voor eigen publiek afscheid van hen genomen. Beide ploegen scoorden nog een keer, beide ploegen misten nog een stip en het was Danieke die de zestiende scoorde. Heerenveen was het laatst aan zet . Eindstand 16-10.

Volgende week de laatste wedstrijd uit bij Tempo in Alphen aan de Rijn. Zowel Tempo als Wageningen hebben 18 punten en staan gelijk achter kampioen Oost Arnhem. Het gaat dus om de tweede plaats.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel