Afdrukken
Ankeiler: De Nederlandse kampioenschappen sneldammen hebben voor de Wageningse topclub WSDV drie keer eremetaal opgeleverd.

De Nederlandse kampioenschappen sneldammen hebben voor de Wageningse topclub WSDV drie keer eremetaal opgeleverd. Simon Harmsma toonde zich de beste junior met Machiel Weistra als nummer drie en bij de aspiranten mocht Marjory Feyt met gemengde gevoelens een alleszins knappe bronzen medaille in ontvangst nemen.

Bij de senioren wisten twee WSDV’ers zich voor de A-finale te plaatsen. Gerlof Kolk werd verrassend kampioen in zijn klasse. Koos van Amerongen kwam ondanks winst op grootmeester Wouter Sipma en remise met wereldtopper Martijn van IJzendoorn niet verder dan plek zes. Erik van de Weerhof eindigde als zevende. De B-finale werd met overmacht een prooi voor Matthias de Kruijf die op het nippertje de A-finale had gemist. Tjeerd Harmsma werd hier vijfde.

Junioren

Een zeer sterk veld bij de junioren. De titel ging naar Simon Harmsma met de imponerende score van 19 uit 11. Hij won negen partijen, verloor van clubgenoot en wereldkampioen bij de junioren Machiel Weistra en remiseerde met Jelle van der Eng. Nummer drie Weistra capituleerde voor Tom Rinner, die zich tussen beide WSDV’ers in nestelde en deelde drie keer de punten. Marie (achtste) en Luise (twaalfde) Gabbert konden dit keer geen rol van betekenis spelen.

Aspiranten

Bij de aspiranten A leek Marjory Feyt de sensatie van de dag te worden. Ze schoot als een raket uit de startblokken maar kon die productiviteit niet volhouden, met drie nederlagen tot besluit. Desondanks finishte ze dankzij betere weerstandspunten dan Fleur Kruysmulder nipt als nummer drie, in dit gezelschap nog steeds een prestatie van formaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel