Ankeiler: Gemeente Wageningen nam maandag 27 juni afscheid van kinderburgemeester Seppe Meijer zu Schlochtern.

- Gemeente Wageningen nam maandag 27 juni afscheid van kinderburgemeester Seppe Meijer zu Schlochtern. Familie, klasgenoten en vrienden zwaaiden hem samen met burgemeester Floor Vermeulen en loco-kinderburgemeester Kathy uit.

Die verraste Seppe tevens met een Wagenings Jeugdlintje vanwege zijn inzet voor de stad en de wereld, met de woorden: Je bent hier klimaatburgemeester voor geworden en je hebt zelfs je verhaal verteld in het Jeugdjournaal. Daarnaast is het je gelukt een kinderraad op te zetten, om kinderen een stem te geven, en een kinderstraatmuzikantenfestival te organiseren. Op 27 augustus komt dat muziekfestival.”

Zijn haar gedoneerd

Naast zijn zorgen en inzet voor het klimaat en zijn inzet voor Wageningse kinderen, is Seppe volgens burgemeester Vermeulen ook iemand die veel oog heeft voor anderen. "Hij heeft 35 centimeter van zijn lange haar gedoneerd aan de Stichting Haarwensen. Zij maken daarmee haarstukken voor kinderen die meestal door ziekte geen eigen haar hebben. Met je viool zamelde je op Koningsdag geld in voor het goede doel. Je hebt afgelopen jaar ook zelf geregeld dat je kinderklimaatlessen op school ging geven. Daarmee maak je andere kinderen bewust van klimaatproblemen.” Voor al deze activiteiten heeft Seppe volgens burgemeester Vermeulen het Jeugdlintje meer dan verdiend.

Nieuwe locokinderburgemeester

In september wordt de huidige loco-kinderburgemeester Kathy Meijer geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester. De 10-jarige Janne de Kanter wordt dan de nieuwe locokinderburgemeester. Janne zit nu in groep 6 van de Montessorischool. In haar sollicitatiebrief schreef ze dat de ideeën van kinderen beter gehoord moeten worden en als ze goed zijn ook worden uitgevoerd. Verder vindt ze het belangrijk dat Wageningen meer groen, kleur en vrolijkheid heeft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl