Ankeiler: Aankomende zondag staat Wageningen weer vol Cultuur.

- Aankomende zondag staat Wageningen weer vol Cultuur. Want in het centrum van Wageningen wordt het Leeffestival gehouden en verspreid over heel Wageningen worden optredens gegeven in huiskamers en tuinen onder het mom van 'Gluren bij de Buren'

'Gluren bij de Buren' in Wageningen is een evenement dat voorheen de naam Struinen in de Tuinen had. Enthousiaste Wageningers stellen hun huiskamers of tuinen open voor een act en voor publiek uit de buurt. Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer 30 minuten optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en hoppen gemakkelijk van huiskamers naar huiskamer (of tuin). Gluren bij de Buren is dan ook hét festival waarbij het vloerkleed het podium, en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer.

Alle wijken van Wageningen doen mee, dus van Noordwest tot Centrum, en van Sahara tot Wageningen Hoog. Gluren bij de Buren biedt plaats aan amateurpodiumkunstenaars uit de omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer! Dit jaar ook een heel nieuw soort act: het Hobby Hoorcollege. Mensen die graag vertellen over hun passie krijgen een podium. Kijk voor meer informatie en de locaties waar de optredens worden gehouden op www.glurenbijdeburen.nl

Leeffestival

Het Leeffestival ontwaakt uit drie jaar winterslaap. Nog meer dan anders streven we naar de medewerking van en met het publiek. We nodigen inwoners van Wageningen en omliggende gemeenten uit om naar de Markt te komen. Neem een kleedje mee om op te zitten. Neem wat lekkers mee voor jezelf en voor anderen als je dat wil. Als je iets creatiefs of theatraals wil doen, of gevulde koeken wilt uitdelen dan kan dat ook. Gewoon als bezoeker komen stemt ons ook al heel vrolijk.

Als omlijsting plannen wij (een beperkt) aantal acts en workshops in (o.a. mozaïeken, silhouetten tekenen met krijt). De logistiek houden we dit jaar beperkt en we roepen nadrukkelijk de hulp van Wageningse amateurkunstenaars in voor de theatrale omlijsting.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel