Ankeiler: De gemeenten Ede en Wageningen hebben een omgevingsvergunning aangevraagd om een aantal bomen aan de Kierkamperweg te kappen.

- De gemeenten Ede en Wageningen hebben een omgevingsvergunning aangevraagd om een aantal bomen aan de Kierkamperweg te kappen. De kap is nodig om het eerste traject van de nieuwe fietsroute Ede-Wageningen aan te leggen. Het eerste traject wordt een fietspad vanaf de Achterstraat in Bennekom naar het kruispunt Mansholtlaan-Kierkamperweg.

Om de fietsroute aan te leggen moet de gemeente Wageningen naast enkele struiken, ook enkele kleine bomen met een omtrek van maximaal 35 centimeter kappen. Hiervoor in de plaats komt aan de zuidzijde van het fietspad een berm van ongeveer 2,5 tot 3 meter en een greppel van ongeveer 1,75 meter. Aan de kant van de gemeente Ede worden ook bomen gekapt. Hiervoor komen nieuwe bomen, voor een deel op grond van de gemeente Wageningen.

Bezwaar maken

Een belanghebbende kan wel bezwaar maken tegen de verleende omgevingsvergunning en de kap van de bomen en struiken. Na de bezwaarperiode van 6 weken is de omgevingsvergunning van kracht en kunnen de werkzaamheden starten, behalve als de rechter het besluit heeft geschorst.

Waarom nieuwe fietsroute

Via de nieuwe fietstroute kunnen fietsers veiliger en fijner kunnen doorfietsen tussen Ede en Wageningen. Dit wordt gedaan door rotondes aan te passen, fietspaden te verbreden, het asfalt te repareren en te zorgen dat fietsers minder hoeven te stoppen onderweg.

Meer informatie over deze gezamenlijke werkzaamheden van de gemeenten Wageningen en Ede vindt u op www.ede.nl/kierkamperweg. Ook de meer algemene informatie over de fietsroute Ede-Wageningen vind u op www.ede.nl/doorfietsroute-ew.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel