RTV Rijnstreek - Nieuws

Foto: Stad Wageningen

Foto: Stad Wageningen

WAGENINGEN - Hoe kan een stad duurzamer worden? Welke mogelijkheden zijn er voor energie en klimaat in de gebouwde omgeving? De gemeente Wageningen wil samen met alle inwoners van Wageningen een visie maken op de stad, met bijzondere aandacht voor de binnenstad. Voor kennis en inspiratie wordt daarom op donderdag 3 september om 20.00 uur een lezingenreeks georganiseerd in de Junushoff.

Door: XON - René Hazeleger

De thema’s die deze avond ter sprake zullen komen zijn het verduurzamen van steden en hoe we meer teruggeven dan we onttrekken van onze omgeving. Maar ook hoeveel een Nederlands huishouden uitstoot en de verschillende routes naar aardgas vrije wijken. 
Sprekers op deze avond zijn prof.dr.ir. Rob Roggema, landschapsarchitect en lector Ruimtelijke Transformaties in het kenniscentrum NoorderRuimte en Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. 

Toegang is gratis! Deelname alleen na aanmelding. Aanmelden is verplicht. Het aantal plaatsen in de Junushoff is beperkt vanwege de coronamaatregelen. U kunt het college ook thuis volgen via een livestream. Meldt u aan via een e-mail naar omgevingswet@wageningen.nl. Geef daarbij in het onderwerp aan: ‘aanmelding herfstcollege 3 september’ en vermeld s.v.p of u een plek in de zaal wilt of dat u de lezing via de livestream wilt volgen.

Deel dit artikel