De plek van het ongeval. Foto: Persbureau Heitink

De plek van het ongeval. Foto: Persbureau Heitink

NIJMEGEN - De 20-jarige fietsster die afgelopen donderdag is overleden door een botsing met een vuilniswagen, studeerde psychologie aan de Radboud Universiteit. De Nijmeegse universiteit laat in een bericht aan medewerkers en studenten weten diep geraakt te zijn door de dood van de jonge vrouw.

“Het is verschrikkelijk dat iemand die nog zo’n mooie toekomst voor zich had, zo plotseling uit het leven is weggerukt. Onze gedachten gaan uit naar haar familie en vrienden”, aldus rector magnificus Han van Krieken.

Nooit worden vergeten

In het bericht wordt de studente, die van Duitse komaf is, door vrienden omschreven als ‘de meest positief ingestelde, zorgzame en aardigste vriend’ en iemand die ‘voor velen zonneschijn bracht en nooit zal worden vergeten’.

In de studentenkerk is inmiddels een herdenkingsplek ingericht. Studiegenoten zijn uitgenodigd om samen te komen om herinneringen te delen.

Botsing met vuilniswagen

Het ongeval vond afgelopen donderdag plaats op de Sint Annastraat in Nijmegen. De fietsster kwam in botsing met een vuilniswagen.

De politie heeft de bestuurder van de wagen donderdag aangehouden, maar die is inmiddels weer heengezonden. De politie onderzoekt nog hoe het tragische voorval precies heeft kunnen gebeuren.

Zie ook: Slachtoffer dodelijk ongeval is vrouw (20) uit Nijmegen

Deel dit artikel