De ravage na de inbraak in Café L'Amerique. Foto: Fotografie Natuurlijk

De ravage na de inbraak in Café L'Amerique. Foto: Fotografie Natuurlijk

ARNHEM - Inbrekers hebben de unieke tijdscapsule in café L'Amerique in Arnhem ruw verstoord. Het café is compleet overhoop gehaald, meldt fotografe Matty Maas. Zij gebruikte L'Amerique voor bijzondere fotoshoots.

Zie ook: Op de foto in Arnhems café waar de klok al 25 jaar niet meer tikt

In café L'Amerique aan de Bloemsstraat stond de tijd stil. Er is niets veranderd nadat de eigenaar 25 jaar geleden overleed. Maar daarin kwam deze week verandering.

"We ontdekten vrijdag dat er is ingebroken, vermoedelijk door koperdieven. Leidingen zijn gesloopt, kroonluchters naar beneden gehaald en tinnen bierpullen zijn verdwenen. Het is een grote bende", aldus Maas.

[image:7527558]

Tentoonstelling

Het verstilde fotowerk uit L'Amerique is te zien in de Rozet in Arnhem. "Mogelijk hebben de daders op die tentoonstelling gezien wat er te halen was. Ik weet het ook niet", verzucht Maas. Van de inbraak en diefstal is aangifte gedaan bij de politie.

Aan het fotoproject in L'Amerique kwam vorig jaar na 55 fotoshoots een einde. Het pand is verkocht aan een nieuwe eigenaar.

Dinsdag 18 januari is op TV Gelderland de documentaire Het mysterie van Café L'Amérique te zien. De uitzending begint om 17.20 uur en wordt vervolgens elk uur herhaald. Terugkijken kan ook op Uitzending Gemist of op YouTube.

Deel dit artikel