Brenda de Bruin van Hebbes Fashion. Foto: Omroep Gelderland

Brenda de Bruin van Hebbes Fashion. Foto: Omroep Gelderland

NUNSPEET - Superblij, dat zijn ze zaterdag bij Hebbes fashion in Nunspeet. De kledingwinkel voor kinderen mocht de deuren weer helemaal open gooien, net als andere middenstanders. Dat kabinetsbesluit kwam vrijdag alsnog als een verrassing.

"Eindelijk weer een beetje reuring in de zaak, met spelende kinderen en ouders helpen. Dat is beter dan op afstand online verkopen", zegt Brenda de Bruin van Hebbes Fashion. Tijd om Omroep Gelderland te woord te staan, heeft ze door de drukte nauwelijks.

Bekijk de video over de heropening.

[video:7527763]

Het kabinet besloot vrijdag dat winkels met ingang van dit weekend weer helemaal open mogen na een sluiting van vier weken. Eerder leek het erop dat winkelbezoek alleen op afspraak mogelijk zou zijn.

De Bruin: "We zagen niet aankomen dat we weer helemaal open mochten. We denken dat ons aangekondigde protest wel heeft meegeholpen bij het besluit."

Overal in het land kondigden winkeliers aan in actie te komen tegen coronamaatregelen. Het gemeentebestuur van Nunspeet vroeg het kabinet ook om aandacht voor winkeliers.

Zie ook: ons liveblog over de coronacrisis

Deel dit artikel