Oppositie gemeente Wageningen komt met eigen begroting - RTV Rijnstreek

De oppositiepartijen in de Wageningse gemeenteraad, VVD, CDA, Stadspartij en Connect, hebben gezamenlijk een aantal wijzigingen op de begroting opgesteld omdat in hun ogen de uitgaven van het college de spuigaten uitlopen.

Zo wordt de voorgestelde OZB-verhoging van ruim 12% teruggebracht naar een verhoging van 2%. De oppositiepartijen vinden dat met andere maatregelen de tekorten zijn weg te werken, waardoor de schulden niet op de inwoners wordt afgewenteld.

Wageningen kampt met een tekort van bijna 6 miljoen euro. 'Het college komt in zijn begroting niet verder dan te vermelden waarop niet bezuinigd mag worden: Maar in plaats van met concrete bezuinigingsvoorstellen te komen, worden lasten zoals OZB, parkeertarieven, het Lexkesveer en diverse leges gewoon verhoogd.'

De oppositiepartijen zoeken de bezuinigingen meer in het aanpassen van subsidies, het nog niet opknappen van wegen en fietspaden, aanpassing van het contract met Welsaam en het kritisch bekijken van de nieuwe wensen van het college. Ook willen de oppositiepartijen de bezuinigingen op het openbaar groen en het schoonhouden van de openbare ruimte terugdraaien.

Of deze tegenbegroting van de oppositie breed in de gemeenteraad wordt gesteund, zal dinsdag blijken. Dan stelt de gemeenteraad de definitieve begroting vast.

Zie ook: Wageningen verhoogt ozb mogelijk met meer dan 12 procent

Door: RTV Rijnstreek - Redactie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl