RTV Rijnstreek - Nieuws

WAGENINGEN - Op 24 november stelt de gemeenteraad van Wageningen in een extra vergadering en in aanwezigheid van John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland, de profielschets vast voor de nieuwe burgemeester van Wageningen. In de profielschets staan de eisen en kwaliteiten waaraan een nieuwe burgemeester moet voldoen.

“De profielschets is tot stand gekomen op basis van de reacties van inwoners, bedrijven en organisaties in Wageningen die de internet-enquête in het voorjaar hebben ingevuld”, zegt Rien Bor, voorzitter van de Vertrouwenscommissie die een nieuwe burgemeester moet aanbevelen. “Vanwege de Covid-19 pandemie heeft het hele proces maanden stilgelegen, maar omdat de gemeenteraad op 13 april 2021 een besluit over de aanbeveling wil nemen, wordt de draad nu weer opgepakt.”

Levendige en diverse stad

Wageningen is op zoek naar een burgemeester die naast het besturen van de stad ook met een diverse stad als Wageningen om kan gaan. De Wageningse bevolking is een diverse mix van families die hier al generaties lang wonen en mensen die door studie of werk naar de stad zijn gekomen. De nieuwe burgemeester zal zich thuis moeten voelen in een levendige stad waarin culturele en maatschappelijke organisaties, ondernemers en universiteit nauw samenwerken. Hij/zij zal net als alle Wageningers trots moeten worden op onze stad. De conceptprofielschets is te vinden via wageningen.raadsinformatie.nl bij de vergadering van 24 november.

Vervolgprocedure

De verwachting is dat de gemeenteraad in een extra raadsvergadering op 13 april 2021 besluit wie de nieuwe burgemeester moet worden. Daarna beslist de Minister definitief.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel