Groot onderhoud aan flats is klaar - RTV Rijnstreek

De afgelopen 3 jaar heeft de Woningstichting groot onderhoud gepleegd aan de flats. De flatgebouwen zijn zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde grootschalig onder handen genomen. Kortom, de bijna 500 appartementen hebben in drie jaar tijd een ware metamorfose ondergaan.

Aan de buitenkant is het duidelijk, alle flats staan er weer fris en netjes bij. De entrees zijn opgeknapt, de balkons en galerijen zijn voorzien van nieuwe hekwerken, kozijnen en metselwerk hebben een nieuwe kleurstelling en alle flats hebben een naam gekregen. Het groot onderhoud bestond uit (waar nodig) het vernieuwen van de keuken, badkamer en toilet en het aanbrengen van individuele meters in de meterkast. Hierdoor betalen bewoners voor het werkelijke verbruik van het warm-, koud water en kookgas. De andere verbeteringen die we hebben aangebracht zijn onder andere: isolerende maatregelen, CO2 gestuurde ventilatie, nieuwe klepramen welke voorzien zijn van dubbelglas en ventilatierooster en op de douche een thermostatische douchemengkraan. Hierbij is natuurlijk zo veel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame oplossingen.

Geschiedenis op de gevels
de flats hebben ook namen gekregen. Elke flat heeft een naam die te maken heeft met de geschiedenis vóórdat de flats er stonden. De drie flats aan de zijde Asterstraat hebben bloemennamen gekregen: Anemoon, Lupine en Korenbloem. Daarmee sluiten de flats mooi aan bij de bloemenbuurt. Aan de andere kant van de Rooseveltweg, hebben de flats van de Pomona voornamen gekregen. De namen van de familie Hioolen, die de kwekerij ‘Pomona’ runden op deze plek.

Door: RTV Rijnstreek - Redactie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel