27 oktober Reünie Cuneraschool - RTV Rijnstreek

De voormalige katholieke basisschool St. Cunera sloot in 1975 definitief haar deuren aan de Heerenstraat in Wageningen. Zondagmiddag 27 oktober zwaaien ze weer even open voor een reünie. Op de Cuneraschool hebben enkele duizenden Wageningse kinderen onderwijs gevolgd tussen 1905 en 1975.

In de danszaal van de Wilde Wereld is een reünie die vooral bedoeld is voor iedereen die in 1968 op die school zat. Maar wie zich om een andere reden betrokken voelt of eventuele partners zijn uiteraard ook welkom. In die jaren zaten er overigens ook jongens op de voormalige meisjesschool.

Bij de reünie is ook Theo Peek aanwezig, die 50 jaar geleden meester was van de vierde klas. Er wordt ook een film vertoond van een Sinterklaasbezoek aan de kleuters van de school in 1963.

De reünie is gratis toegankelijk en de deuren staan open van 14.00 tot 17.00 uur. Entree via de Burchtstraat. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk maar wel fijn via astridhuisintveld@gmail.com of e.wijnacker@gmail.com. Reünies van verdwenen scholen zijn zeldzamer dan scholen die nog bestaan en die bij jubilea vaak een reünie organiseren.

Door: RTV Rijnstreek - Redactie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel