RTV Rijnstreek - Nieuws

WAGENINGEN - Op de Wageningse zaterdagmarkt is vanaf deze maand speciaal ruimte ingericht voor voedselproducenten uit de directe regio. De nieuwe kramen op het Salverdaplein, die de Duurzame Streekmarkt vormen, bieden smaakvolle lokale groente, brood, geitenkaas, sap, taart, kombucha, pickles, honing, stoofvlees en nog veel meer.

De marktmeester, de marktcommissie en de gemeente vinden het belangrijk om ook lokale ondernemers te helpen. Ook blijkt uit onderzoek dat inwoners steeds vaker op zoek zijn naar duurzaam geproduceerd voedsel uit de omgeving.

Leo Bosland, wethouder Voedsel: “Wij vinden het erg belangrijk om juist nu de verkoop van lokaal en duurzaam voedsel te stimuleren en daarom hiervoor ruimte te bieden op de markt.” Wethouder Maud Hulshof vult aan: “In deze tijd ondersteunen wij graag de lokale ondernemers om hun producten af te kunnen zetten. Met deze uitbreiding wordt de markt nog aantrekkelijker en wordt de aantrekkingskracht voor de regio vergroot”.

Alles wat op de Duurzame Streekmarkt wordt verkocht is geproduceerd in een straal van 15 km rondom Wageningen, zonder kunstmest en chemische bestrijding, en met respect voor mens, dier en milieu. U vindt de Duurzame Streekmarkt elke zaterdag van 09.00 – 17.00 uur op het Salverdaplein.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel