RTV Rijnstreek - Nieuws
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Alexander Schwarzman moest met de 2e plaats genoegen nemen. Foto: Geb Kos

WAGENINGEN - Martijn van IJzendoorn is winnaar geworden van de prestigieuze Grote Kerstshow, een digitaal damtoernooi met zestien topdammers afkomstig uit de hele wereld. Zij speelden op basis van knock-out partijen in versneld tempo.

De Nederlandse wereldster had over geluk niet te klagen, zoals hij ook zelf na afloop ruiterlijk toegaf. In de eerste ronde won hij met een schijf minder op de klok van de Letse oud-wereldkampioen Guntis Valneris. In de kwart finale schakelde hij in twee etappes de taaie Litouwer Aleksej Domchev uit en in de halve finale werd de Afrikaan Jean-Marc – El Animal – Ndjofang in de tweede verlenging uitgeschakeld doordat hij door tijdoverschrijding verloor.

De andere finalist was de vijfvoudige Russische oud-wereldkampioen Alexander Schwarzman, die voor de Wageningse WSDV ereklasser uitkomt. Hij zette soepel de Mongoliër Otgonbileg Tsjerenbyama en de Kameroenees Thomy Mbongo aan de kant. In de halve finale had hij drie tiebreaks nodig om zijn landgenoot Ainur Shaibakov te elimineren.

In de eindstrijd volgde na een remisepartij een verlenging die Van IJzendoorn dankzij een wel zeer efficiënte vleugelopsluiting in grootste stijl won. Hij deed daardoor de grootste greep uit de prijzenpot die met 2000 euro was gevuld.

Door: Mediapartner RTV Rijnstreek

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel