18 - 27 februari Week van de gezonde jeugd, opening door Prof. Erik Schreder - RTV Rijnstreek

WAGENINGEN - In de week van 18 t/m 27 februari staat Wageningen in het teken van de gezonde jeugd. Sportservice Wageningen organiseert in deze periode een webinar met professor Erik Scherder en verschillende sportactiviteiten. Met de week wordt aandacht gevraagd voor het gezond opgroeien van kinderen, jeugd en jongeren.

Aftrap is op donderdag 18 februari met een online symposium van professor Erik Scherder. Op inspirerende geeft hij aan hoe belangrijk bewegen voor kinderen, jeugd en jongeren is. Scherder is hoogleraar neuropsychologie, verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, en maakt wetenschappelijke kennis toegankelijk voor een breed publiek. Hij trad regelmatig op in De Wereld Draait Door. Niet alleen professionals maar ook inwoners kunnen aan het symposium deelnemen.

Sam Sportweek

Maandag 22 en vrijdag 26 februari wordt SAM Sportweek Winter gehouden voor jeugd van 7 t/m 12 jaar. Drie sportclinics tussen 13.00 en 16.00 uur en gezond tussendoortje. Op maandag op sportpark de Zoom en op vrijdag bij KV Wageningen. Meedoen kost slechts € 1,00. Dinsdag 23 februari zijn jongeren van 12 t/m 17 jaar van 13.00 tot 16.00 uur welkom voor een voetbal- en archery tag toernooi op sportpark Ketwich Verschuur. Tot slot wordt op hetzelfde sportpark op zaterdag 27 februari de SAM mini sportochtend gehouden voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Op het programma staan hiphop en voetbal.

Van tevoren opgeven

Er kan gekozen worden tussen twee tijden, van 9.00 tot 10.00 uur en van 10.15 tot 11.15 uur. Voor alle activiteiten is vooraf opgeven noodzakelijk. Dat kan op www.wageningen-actief.nl/week-van-de-gezonde-jeugd. Hier is ook nadere informatie te vinden.

Naast sport- en beweegactiviteiten sluit de cultuurmakelaar aan met een portie culturele actie in de voorjaarsvakantie. Onder de naam Cultuur on Tour wordt gegoocheld, muziek gemaakt en boswezens gezocht. Kijk voor meer info en aanmelden op bblthk.nl/cultuurontour .

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel